Hozzávalók:
Egy maréknyi darabolt hal (édesvízi)
4 db vékonyra szeletelt gyömbérgyökér
Félmaréknyi szeletelt hagyma,
Evőkanálnyi gyöngyhagyma,
3 evőkanál szója vagy kukorica olaj,
Másfél kanál cukor,
Két kanál osztrigaszósz,
Szójaszósz ízlés szerint,
Két evőkanál citromlé
Elkészítési mód: Hevítsd az olajat és cukrot, amíg csokoládé színű nem lesz, de ne égesd meg! Add hozzá a hagymákat, a gyömbért, keverd a tűzön és mérsékeld a hőfokot, s ha szükséges, önts egy kis vizet hozzá, s az egészet pirítsd aranysárgára.
Add hozzá a haldarabokat, keverd gyengéden, add hozzá az osztrigaszószt, a szójaszószt és sózd egy kissé, majd kevés vizet adva hozzá, közepes lángon keverd 3 percig. Kóstold meg, majd még 2 percig süsd nagylángon. Végül add hozzá a citromlevet és fehér borsot.
Tálaláskor friss korianderzöldet és újhagymát tegyél a tál tetejére díszítésül.
Add hozzá a haldarabokat, keverd gyengéden, add hozzá az osztrigaszószt, a szójaszószt és sózd egy kissé, majd kevés vizet adva hozzá, közepes lángon keverd 3 percig. Kóstold meg, majd még 2 percig süsd nagylángon. Végül add hozzá a citromlevet és fehér borsot.
Tálaláskor friss korianderzöldet és újhagymát tegyél a tál tetejére díszítésül.