- Újdonságok
- Akciós termékek
- HEM Füstölők [212]
- TULASI Füstölők [217]
- Indiai Masala Füstölők [161]
- Indiai Füstölő-Anna Stokes sorozat [12]
- Kúpfüstölők [43]
- Japán Füstölők [45]
- Kínai Füstölők [1]
- Nepáli Kézműves Füstölők [11]
- Különleges füstölők [22]
- Misztikus Füstölők-Natúr keverékek [20]
- Csakra Füstölők-natúr keverékek [7]
- Zsálya kötegek-fehér zsálya levelek [13]
- Szantál és Palo Santo Fa füstölők és medálok [10]
- Gyanták és natúr füstölőszerek és kiegészítőik [33]
- Rózsafüzérek [29]
- Védőszentek-kulcstartók-érmék-karkötők-faplakett [31]
- Füstölőtartók [9]
- Back Flow-lefelé áramló füstölőtartó és a hozzá tartózó Back Flow-fefelé áramlós kúp füstölők [35]
- Aroma Medálok-Diffúzor Medálok-Autós Diffúzor [26]
- Illóolajok és Illatos olajok [107]
- Illatosító permet [10]
- Goloka olaj-aromaolaj-Karma olajok-Angyal illóolajok [22]
- Angyal-Csakra-Misztikus Olajok [28]
- Szappanok [2]
- Különleges Gyertyák-Cseppmentes [19]
- Roll On-Golyós Üvegek [3]
- Kristálypermetek [7]
- Csakra permetek [7]
- TEÁK és kiegészítők [15]
- Sópárna [7]
- Aranytetoválások-Fényes tetoválások [26]
- Marokkövek, Dobcsiszolatok [21]
- Angyal termékek [7]
- Cseresznyefa medálok,fa-fonott tálcák,mécsestartók,képek [19]
- Aura ásványok [11]
- Nyers Ásványok [9]
- Shungit-Sungit termékek [7]
- Több soros ásványkarkötők [4]
- Minden ami ÁSVÁNY [55]
- Orgonit medálok [11]
- Rúna kövek és medálok [56]
- Ingák [13]
- Álomfogók-Álomőrzők-Álomcsapdák [24]
- Különleges Álomfogók [14]
- Állatfigurák-Állatszobrok [94]
- Bizsuk. Karkötők-Nyak és Bokaláncok [215]
- Nepáli Malák [1]
- Talizmánok-Amulettek [23]
- Malák - Buddhista és Tibeti Ékszerek [19]
- Buddha Képek-Maszkok-Szobrok [21]
- Ceruzák és Ceruzatartók [1]
- Fegyver Imitációk és Egzotikus Díszfegyverek [1]
- Feng Shui Termékek [18]
- Fotóalbumok és Fényképtartók [5]
- Gyertyák-Mécsesek-Gyertya és Mécsestartók [20]
- Halcsont-Gyanta-Resinfigurák [18]
- Hangszerek [12]
- Hűtőmágnesek [29]
- Indián Díszek és Maszkok [1]
- Játékok [12]
- Kulcstartók [11]
- Lakberendezés-Lakáskiegészítők [177]
- Maszkok [6]
- Szobrok és Dísztárgyak [72]
- Szélcsengők és Kolompok [8]
- Textíliák [21]
Hajdina
A hajdina egy keserűfűféle termése. A nepáli és mongol sztyeppékről származik. Fehérjét, vasat, káliumot, lecitint, riboflavint, tiamint, rutint tartalmaz.
Ezenkívül lizint, amely a csontképződéshez fontos.
Kalcium-, foszfor- és káliumtartalma jelentős.
Előnyös a vérereknek, és hasznos a cukorbetegség gyógyításában, de jótékony hatású az érelmeszesedésre is.
A hajdina P-vitamint tartalmaz, amely a C-vitaminnal együtt erősíti a szervezet kollagén-anyagcseréjét és a vérerek falát, így a vérrögképződést is gátolja.
Jól alkalmazható a székrekedés kezelésében és egyes daganatos megbetegedések (például vastag- és végbéldaganat) megelőzésében.
Erőt ad a szervezetnek, jó a gyerekeknek, tápláló, nem képez nyálkát.
Alapvetően kásákat, lisztté őrölve kenyeret, palacsintát készíthetünk belőle, levesek sűrítésére használhatjuk. Jellegzetes íze és illata van, ami azt jelenti, vagy első alkalommal beleszeretünk, vagy mindig kerülni fogjuk.
Egyszerű hajdinakása
A hajdinát, ha nem pirítottat vettünk, először egy száraz serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd megmossuk, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, kis sót teszünk bele. Felforraljuk, fedő alatt 10 percig főzzük, majd lefedjük, vastag ruhával betakarjuk, és hagyjuk duzzadni a tálalásig. Ha van utóduzzasztó ládánk, akkor természetesen abba tesszük bele.
Leveses egytál hajdinával
Hozzávalók: két szem apró kockára vágott burgonya vagy csicsóka, egy-egy sárgarépa, fehérrépa karikára vágva, két fej hagyma, fél fej fokhagyma, három evőkanál hajdina, egy tojás, babérlevél, fekete bors, koriandermag, egy csokor kerti zöldfűszer.
A zöldségeket először kis olajon megpároljuk, majd megfőzzük. A hajdinát megpirítjuk, megőröljük (ha nincs gabonamalmunk, a kávédarálóban is sikerülni fog, mivel a hajdina sokkal puhább, mint a legtöbb gabonaféle), hozzáadjuk a tojást és annyi meleg vizet, amennyivel laza tésztát kapunk, kis gombócokat formálunk belőle, és a levesbe eresztjük, gyorsan megfő, és jellegzetes pikáns ízt ad a zöldséglevesnek.
Ugyanilyen hajdinagombócokkal készíthetjük a karalábélevest is – ez egy nagyon összeillő, harmonikus páros.
Forrás;monitormagazin.hu
A recepteket írta: Meiszner Kati