Hozzávalók 4 főre:
2 cs zacskós rizs
50 dkg csirkemell filé
1 nagyfej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db piros húsú paprika
20 dkg konzerv kukorica
2 db tojás
metélőhagyma ,erős pista ,gyömbér ,curry ,olaj ,só
Elkészítés ;
1.A rizst sós vízben megfőzzük.
2.Közben a vöröshagymát apróra vágjuk, a húst felkockázzuk. Majd a húsra rakunk sót, borsot, gyömbért, és elkeverjük. A paprikát megmossuk, felkockázzuk, a kukoricát lecsepegtetjük.
3.A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Ezután hozzárakjuk a húst, amit megpirítunk. Majd hozzáadjuk a kukoricát és a paprikát, kicsit összesütjük az egészet. (Én ennél a lépésnél is meg szoktam fűszerezni egy kis curryvel és gyömbérrel.)
4.Majd hozzáadjuk a rizst, és egy lapos fakanál segítségével az egészet összeforgatjuk, sózzuk, majd fűszerezzük curryvel és metélőhagymával, valamint egy kis erős pistával.
5.A két tojást felverjük, és a rizses húshoz öntjük, addig kavarjuk, míg a tojás megsül.
Forrás; nosalty.hu