A Nag Champa egy parfümkeverék, amely receptje eltér a különböző füstölőgyártóknál,így más és más illatot érzünk a Satya Nag Champa, a Golden Nag hampa, a Tulasi Nag Champa és a Goloka Nag Champa füstölő égetésekor.
A Nag Champa füstölő készítésekor a leggyakrabban használt komponensek a következők:
- Champa virág, Nagkesar ( Mesua ferrea )
- Benzoin gyanta (Styrax tonkinensis)
- Henna (Lawsonia inermis)
- Muskátli (Pelargonium graveolens)
- Indiai szantálfa (Santalum album)
- Vanília
- Méz
- Magnolia champaca, korábban besorolt Michelia champaca (Swarna Champa vagy sárga Champa)
- Frangipani (Plumeria rubra és Plumeria acutifolia)
A Champa az indiai pagoda fa virágának elnevezése. Édeskés illata afrodiziákumként hat, valamint a női nem vonzerejére is pozitív hatással van, A méz alapú, virágporos füstölő, égési ideje kb.50-60 perc.A masala füstölők már úgynevezett prémium kategóriájú füstölők közé tartoznak.
A vallási szertartások,meditációk elmaradhatatlan kellékei, segítik az összpontosítást, megnyugtatják az idegeket, erősítik a tudatalatti érzékenységét.
A kézi gyártás során a masala füstölőket a már felsorolt virágolajokból, fűszerekből, gyógynövényekből keverik és "mártásos" technikával készítik. Az igen bonyolult receptura minden komoly füstölő manufaktúra féltve őrzött titka.
A gyártás során felhasználnak fagyantákat, valamint természetes illóolajokat, melyek az aktuális füstölő meghatározó illatát adják.
A masala füstölők gyártása is a Dél-indiai Bangalore környékére összpontosul.
A AsiaShop kínálatában több gyártú Nag Champa füstzóölőit is megtalálja.
A Termékek menü Masala füstölők fül alatt, vagy a képek valamelyikére kattintva elérheti ezeket: