A vietnámi konyha laktató és változatos. Leginkább az különbözteti meg a kínai konyhától, hogy a fogásokat nem öntik nyakon szósszal, hanem a közös tálból pálcikákkal kiküzdött falatot magunknak kell belemártani a külön felszolgált öntetekbe.
Minden étkezés levessel (pho) kezdődik, ezután sertés-, marha-, csirke -és vadhúsból, csigából, halból és tenger gyümölcseiből választott második fogás jön, zöldségkörettel és rizzsel.
Baguette-rajongók örülhetnek, mert a francia gyarmatosítóknak köszönhetően ez a francia kenyértípus Vietnámban is ismert. Végezetül zöld teát és gyümölcsöket (banán, mandarin, papaya) kapunk, úgyhogy csokiimádók inkább szerelkezzenek fel az út előtt. Mielőtt azonban nagyon kétségbe esnének az idegenkedők, eláruljuk, hogy a hagyományos európai ételeket is megtaláljuk az étlapokon.
Baguette-rajongók örülhetnek, mert a francia gyarmatosítóknak köszönhetően ez a francia kenyértípus Vietnámban is ismert. Végezetül zöld teát és gyümölcsöket (banán, mandarin, papaya) kapunk, úgyhogy csokiimádók inkább szerelkezzenek fel az út előtt. Mielőtt azonban nagyon kétségbe esnének az idegenkedők, eláruljuk, hogy a hagyományos európai ételeket is megtaláljuk az étlapokon.
Vietnámban fő táplálék a rizs, amelynek sok fajtáját használják - természetesen nem késsel-villával, hanem evőpálcikával.
Sok vízinövényt is felhasználnak levesek és főzelékek készítésére és a különféle édesvízi- és tengeri halak, békák, csigák, rákok is megtalálhatók az étlapokon.
A vietnámiak sok fűszert és illatos növényeket használnak. Ezek közül legelterjedtebb az erjesztett hallé (nuoc mam), amelyet pici tengeri halakból erjesztéssel, nagyüzemi módon állítanak elő. Szaga az európai orr számára furcsa, íze azonban már kellemes, ráadásul sok foszfor található benne, ami fontos a szervezetnek.
Sok vízinövényt is felhasználnak levesek és főzelékek készítésére és a különféle édesvízi- és tengeri halak, békák, csigák, rákok is megtalálhatók az étlapokon.
A vietnámiak sok fűszert és illatos növényeket használnak. Ezek közül legelterjedtebb az erjesztett hallé (nuoc mam), amelyet pici tengeri halakból erjesztéssel, nagyüzemi módon állítanak elő. Szaga az európai orr számára furcsa, íze azonban már kellemes, ráadásul sok foszfor található benne, ami fontos a szervezetnek.
Forrás;deluxe.hu